Dones europees. N’esteu segures?

Sempre hem anat tard. En els drets de les dones, excepte el petit recés de la segona república, sempre hem anat tard.

Europa, aquesta Europa moderna què ens van prometre, que ha legislat sobre els drets de les persones, ha oblidat fer una legislació comuna en els drets de les dones. El motiu possiblement no és clar: falta d’interès? Falta de pressió dels grups feministes i d’esquerres? Situació minoritària de les dones al Parlament? Por de fer enfadar algú?

El cas, és que a Europa hi ha dones de primera i dones de segona. Països on les donen tenen els drets sobre el propi cos reconeguts, on l’avortament és lliure i gratuït, on l’estat i els homes no les tracten com a individus que necessiten ser protegides i emparades perquè no saben el què volen.

A España això no ha passat, i segurament a altres països del sud d’Europa tampoc. Cal que les dones d’Europa tinguin els mateixos drets siguin on siguin. Perquè si Europa és capaç de fer lleis comunes de pesca, de banca, de medi ambient, de comerç, de joguines, de transit de persones, de seguretat… ha de ser capaç de legislar per a què la meitat de la seva població tingui reconeguts els seus drets.

Cal una Directiva europea que vetlli pel dret a l’avortament de les dones, que tingui uns mínims comuns i acceptables per a totes les  europees, lliure de traves religioses i patriarcals. Una directiva que permeti l’avortament lliure fins a les 14 setmanes, en cas de violació, i terminis de 22 setmanes per risc greu en la vida de la mare i per anomalies greus del nadó que ha de venir, i sempre quan es detecti una malaltia extremadament greu i incurable.

Ens cal una directiva que creï un marc europeu, en els  drets de les dones no es canviïn en funció dels interessos del govern de torn.

Però sobretot una directiva que reconegui els drets i responsabilitats de les dones sobre el nostre cos i l’avortament, perquè les dones, igual que el poble català, també sabem el què volem i no ens cal que ningú decideixi per nosaltres.

Comparteix ambShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *